Turnaj Mölkky

21.04.2024 14:00

Přihlášení týmu: ONLINE REGISTRACE ZDE

 

Představení hry a turnaj Mölkky

Mölkky je hra s dřevěnými „špalíky“ pocházející z Finska. Má jednoduchá pravidla, není fyzicky náročná, má spád a je napínavá až do samého konce. 

Hra se skládá z 12 očíslovaných kolíků a jednoho házecího kolíku. Nejčastěji proti sobě hrají 2 družstva, ale mohou 3 i 4. Družstvo se skládá ze 2 – 4 hráčů, počet je dán vždy dopředu. Družstva se v hodech střídají po jednom hráči. Družstvo si v každém kole zapíše počet bodů dle shozených kuželek: Pokud shodí 1 kuželku, zapíše počet bodů na kuželce, pokud shodí 2 a více kuželek, zapíše počet shozených kuželek. Hraje se do 50 bodů přesně. Pokud družstvo „přehodí“ 50 bodů, zapíše 25 a pokračuje ve hře. Pokud družstvo neshodí 3 x po sobě žádnou kuželku, končí hra ve skóre 0:50. Systém turnaje je vždy vyhlášen před zahájením – může se hrát na celkový počet bodů nebo na vítězství.

 

Neděle 21. 4. 2024 

Místo: Brno – Ořešín, areál TJ Sokol Ořešín, Drozdí 6

od 14.00 do 14.45 hod představení hry a trénink 

Na trénink je dobré se přihlásit na stránkách TJ Sokol Ořešín, www.tjoresin.cz nebo na adrese jitka.paulikova@tjoresin.cz.

Účast na představení hry/tréninku není podmíněna účastí v turnaji, totéž platí i obráceně (kdo chce hrát na turnaji, nemusí absolvovat trénink, ale už se nebudou vysvětlovat pravidla). 

od 15.00 hod turnaj 

Na turnaj je nutno se přihlásit (dopředu na stránkách TJ Sokol Ořešín, www.tjoresin.cz nebo na adrese jitka.paulikova@tjoresin.cz.) případně v průběhu tréninku na místě (do 14.45). 

Hrát budou 2 členné týmy. V případě rodiny s dítětem akceptujeme 3 členné družstvo. Jednotlivci budou vylosováni do družstev. Systém  turnaje bude určen dle počtu přihlášených týmů.

Startovné dobrovolné.